Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu va avea o capacitate de 18.000 de locuri şi va fi încadrat în cea mai înaltă categorie UEFA, după finalizarea lucrărilor de modernizare, informează Ministerul Transporturilor, într-un comunicat, remis, luni, agenţiei News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Clubul Sportiv Rapid Bucureşti mai are în desfăşurare un proiect, început în vara anului 2015, pentru consolidarea şi modernizarea Stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu. În acest moment, a fost realizat studiul de pre-fezabilitate şi au fost obţinute certificatele de urbanism. Conform planurilor Companiei Naţionale de Investiţii, Clubul Rapid va avea: un stadion de 18 000 locuri, parcare D+P+3+terasă, parcare D+P, sală polivalentă, bazin de înot, săli de: haltere, lupte, box, karate, precum şi camere de cazare pentru sportivi, unităţi de alimentaţie şi spaţii comerciale. Astfel, Stadionul Giuleşti va putea fi încadrat în categoria a IV-a UEFA, cea mai înaltă şi care permite organizarea oricărui tip de meci (inclusiv meciuri din Liga Campionilor, Campionate Mondiale, Campionate Europene ori Campionate Mondiale ale Cluburilor)", se arată în comunicatul citat.

De asemenea, bazinul de polo al CS Rapid va fi reabilitat şi consolidat, urmând a fi dat în folosinţă în 2018. 

"Bazinul de polo al Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, unitate aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, va fi reabilitat şi consolidat. În cadrul proiectului gestionat de Compania  Naţională de Investiţii, a fost încheiată licitaţia pentru începerea lucrărilor. Din actuala construcţie va fi păstrată doar schela metalică. Noul bazin va avea o structură modernă, din sticlă, o cuvă mărită conform normelor stabilite de Federaţia de Polo, precum şi 200 de locuri pentru spectatori. În plus, proiectul mai prevede şi o sală de forţă şi vestiare adecvate. Termenul de finalizare a lucrărilor este anul 2018", precizează MT.

România a primit în 2014 dreptul de a organiza pe Arena Naţională trei meciuri din cadrul fazei grupelor CE din 2020 şi o partidă din optimile de finală. Prin dosarul de candidatură, România s-a angajat că va aduce Arena Naţională la cerinţele UEFA pentru organizarea unor asemenea partide şi va moderniza încă patru stadioane, Arcul de Triumf, Dinamo, Steaua şi Giuleşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.