Al doilea meci din demonstrativul de tenis din cadrul Sports Festival, de la BT Arena, a continuat tot la cote înalte de bună dispoziţie, autoare fiind Simona Halep şi slovaca Daniela Hantuchova. Ultima dispută a zilei va fi mixtul Halep / Copil – Hantuchova / Fognini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simona Halep a invitat publicul la dans pe ritmurile melodiilor dintre mingi, iar împreună cu Daniela Hantuchova au jucat fiecare schimb cu zâmbetul pe buze în aplauzele celor circa 9.000 de spectatori.

Publicul a intrat în horă, cu celebrul strigăt ”Hai, Simona!”, ca şi cum ar fi fost o finală de Grand Slam, iar Halep s-a distrat maxim de fiecare dată.

Scorul, atât cât a putut să conteze, a fost favorabil Simonei, 4-1, care a fost îmbrăţişată de Cahill. Australianul nu a stat pe gânduri în timpul meciului şi a intervenit în schimburile de mingi, fiind aplaudat la scenă deschisă. Şi Andrei Pavel a intrat în ”regia” spontană şi l-a invitat pe Cahill să o ”calmeze” pe Halep, ca în vremurile în care o pregătea şi era nevoie de intervenţia lui în situaţii de criză.

La un moment dat, pe teren se aflau jucătorii, antrenorii, copiii de mingi, iar publicul nu mai ştia pe cine să filmeze sau să fotografieze, iar veselia generală i-a surprins chiar şi pe protagonişti, mult prea obişnuiţi doar cu rigorile meciurilor oficiale din circuit.

Câteva pase schimbate de Halep şi Cahill au fost punctul culminant, mai ales când arbitrul a dictat ”greşeală de picior” la un serviciu al australianului, care s-a ”enervat” şi a schimbat încă două rachete.

”A fost foarte emoţionant la început. Sper că v-aţi bucurat ca mine şi e o bucurie să împart cu dumneavostră această bucurie. Sports Festival este un element important pentru sportul românesc. Îi felicit pe cei care organizează evenimentul. E o plăcere să fiu aici, cu Marius, Daniela şi Fabio, şi căpitanii noştri Darren şi Andrei. E o seară minunată”, a spus la final Simona Halep.

În primul meci, la fel de hazliu şi plin de relaxare, italianul Fabio Fognini l-a ”învins” cu 4-2 pe Marius Copil, ambii luând decizia după primul set că ”ajunge” şi nu vor juca în continuare, spre deliciul asistenţei.

Echipa internaţională, formată din Daniela Hantuchova şi Fabio Fognini, este  ”condusă” de pe bancă de Darren Cahill, iar cea tricoloră – Simona Halep şi Marius Copil – de către Andrei Pavel.

La ceremonia de deschidere, organizatorii i-au pregătit Simonei Halep, pe cubul din BT Arena, imagini surpriză din cariera sa în care au apărut şi interviuri cu părinţii. Tatăl ei, aflat în sală, a fost impresionat până la lacrimi, la fel ca şi fiica sa, iar înaintea meciului cei doi s-au îmbrăţişat în aplauzele miilor de spectatori.

Sports Festival, care se încheie duminică, are parte şi de alte numeroase personalităţi sportive la Cluj-Napoca, unde au vorbit cu fanii în diverse tipuri de întâlniri. Printre invitaţi s-au aflat Răzvan Mitroi (FRF), Mihai Covaliu (COSR), Alexandru Dedu (FRH), Camelia Potec (FRNP), Loredana Dinu (scrimă) sau fostul fotbalist Ciprian Marica.

Cea de-a doua ediţie a Sports Festival este, potrivit organizatorilor, o iniţiativă unică în România şi este menit să ofere oportunităţi prin care publicul să se apropie de sport într-un mod activ. Peste 30 de sporturi pot fi încercate gratuit de publicul larg, iar în 2019 festivalul reuneşte participarea a 40 de cluburi sportive, 11 federaţii şi peste 200 de sportivi de performanţă.

Sports Festival, al cărui ambasador este Cătălina Ponor, propune publicului, între altele, beach-volley, petanque, skateboard, kendama, cross-training, rugby, competiţii demonstrative de enduro şi echitaţie etc.

Festivalul punctează şi în lumea fotbalului, în 12 iulie, atunci când istoria de 100 de ani a FC Universitatea Cluj va fi onorată prin meciul de gală cu PAOK Salonic, echipa lui Răzvan Lucescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.