Naţionala de handbal masculin a Spaniei a păstrat trofeul european, după ce a învins duminică, la Stockholm, reprezentativa Croaţiei, cu scorul de22-20 (12-11), în finala Campionatului European din 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ibericii au cucerit aurul, în premieră, la ediţia din 2018.

Medalia de bronz a revenit Norvegiei, care a dispus, sâmbătă, de Slovenia, cu 28-20 (12-9).

Campionatul European din 2020 a fost primul din istoria de 14 ediţii a competiţiei cu 24 de echipe la start şi tot primul găzduit de trei naţiuni: Austria, Norvegia şi Suedia.

Spania, câştigătoarea trofeului din acest an, obţine calificarea directă la CM din 2021 şi, mai ales la JO de la Tokyo, iar medaliatele cu argint şi bronz, Croaţia şi Norvegia, la CM din 2021.

Naţionala de handbal a României nu a mai participat la Campionatul European din 1996, atunci când se clasa pe locul 9, antrenor fiind Doru Simion, în prezent oficial al forului continental de profil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.