Navigatorul Sorin Drugan, care a stabilit un nou record naţional, cea mai lungă perioadă de navigaţie în solitar şi fără oprire, traversând în 71 de zile Oceanul Atlantic, din Gibraltar până în Guadeloupe, revine marţi în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plecat din Gibraltar în 2 decembrie 2017, Drugan a parcurs singur pe velierul său peste 4.000 de mile marine până în data de 10 februarie 2018, când a atins din nou ţărmul, în Marie Galante, Guadeloupe. 

„În epoca în care totul se face în viteză, iar tehnologia ia locul naturii, am ales să traversez oceanul Atlantic cu o ambarcaţiune cu vele, cu dotări minime. A fost un manifest de reîntoarcere la natură, la ceea ce este simplu, dar profund, la valori pe lângă care trecem în goana după aparenta performanţă. Nu a fost deloc uşor. Oceanul a vrut parcă să îmi demonstreze că locul omului modern este „la căldurică”. Când eram în apropierea Insulelor Canare am avut condiţii meteo vitrege şi toate sfaturile au fost să mă adăpostesc. Dar am  ales să merg înainte, încet şi sigur, şi am dovedit că se poate”, povesteşte Sorin Drugan.

El este şi primul şi deocamdată singurul navigator român care a realizat traversarea solitară a Mării Negre, de la Constanţa la Batumi (Georgia) şi înapoi, în 2004.

Visul căpitanului este însă "Circumterra", înconjurul lumii pe apă, solitar şi fără escală, pe un traseu omologat.

„Vreau să arăt că un român poate duce la capăt o astfel de încercare", declară Sorin Drugan.

Drugan se întoarce în ţară marţi, la orele 13:05, cu o cursă Wizz Air. La aeroport va fi aşteptat de susţinători, majoritatea absolvenţi ai şcolii de navigaţie SetSail, pe care a fondat-o în 2009.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.