Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, a fost eliminată, vineri, de jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 12 WTA, în semifinalele turneului de categorie WTA 1000 de la Miami. Cîrstea va urca luni pe locul 41 WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kvitova s-a impus cu scorul de 7-5, 6-4.

Meciul a fost echilibrat prima jumătate de oră. La 3-2 pentru Cîrstea, românca a făcut break şi s-a distanţat pe tabelă: 4-2. Ea şi-a păstrat apoi avantajul până la 5-3, când şi Kvitova a reuşit un break şi scorul a devenit 5-4. Sorana Cîrstea a avut atunci două mingi de set. Sportiva din Cehia a răsturnat situaţia şi a câştigat în forţă şi următoarele două game-uri. În 58 de minute de la startul meciului, Kvitova a câştigat cu 7-5 primul set.

Kvitova a început bine şi setul doi, cu break. După şapte game-uri câştigate de adversara sa, Cîrstea a făcut 2-1 în setul doi pe propriul serviciu. Însă românca nu a mai avut forţa de a răsturna situaţia.  Cele două jucătoare nu şi-au mai pierdut serviciul şi Petra Kvitova s-a impus cu 6-4, în 44 de minute. Ea a câştigat astfel setul şi meciul.

În finală, Kvitova o va întâlni pe sportiva din Kazahstan Elena Rîbakina, locul 7 WTA.

Pentru Cîrstea a fost prima semifinală de turneu WTA 1000 după zece ani. În 2013, ea ajungea până în finală la Rogers Cup, fiind învinsă în ultimul act de Serena Williams.  

Românca a obţinut un premiu de 352.635 dolari şi 390 de puncte. Finalista învinsă va obţine 662.360 de dolari şi 650 de puncte, iar campioana va fi recompensată cu 1.262.220 dolari şi 1000 de puncte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.