Sorana Cîrstea, locul 106 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe spaniola Aliona Bolsova, locul 100 WTA, calificându-se în turul al treilea al US Open. Cîrstea poate juca împotriva Simonei Halep, dacă fostul lider WTA trece de americanca Taylor Townsend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cîrstea a avut 3-1 în primul set, apoi a pierdut cinci ghemuri la rând şi setul, cu 6-3. La 3-5 şi 40-40, românca s-a certat minute în şir cu arbitrul de scaun, după ce vântul i-a zburat şapca în momentul în care servea şi ea a comis o dublă greşeală. Cîrstea voia să mai servească o dată, a cerut să fie chemat supervizorul turneului, dar nici acesta nu i-a dat dreptate. Meciul a fost întreupt vreo zece minute şi apoi Cîrstea şi-a pierdut serviciul.

Acest incident nu a împiedicat-o pe Cîrstea să câştige următoarele două seturi şi să se impună după două ore şi cinci minute, pentru a doua calificare din carieră în această fază la US Open, după cea din 2009.

Accederea în manşa a treia este recompensată cu un premiu de 163.000 de dolari şi cu 130 de puncte WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.