Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 62 WTA, a învins-o, luni, cu 6-3, 6-2, pe sportiva cehă Katerina Siniakova, locul 39 WTA, calificându-se în manşa a doua a turneului de categorie Premier de la Eastbourne (pe iarbă).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cîrstea, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, s-a impus în 58 minute. Siniakova s-a accidentat destul de serios, după ce a alunecat la ultima minge a partidei.

Românca va evolua în faza următoare cu britanica Johanna Konta, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5. Aceasta va fi prima lor întâlnire după două luni, de la meciul de la Mamaia, contând pentru Cupa Federaţiei, partidă marcată de incidente.

Meciul de atunci a fost oprit din cauza scandalului izbucnit între căpitanul nejucător al României, Ilie Năstase, pe de o parte, şi arbitri şi membri ai delegaţiei Marii Britanii, pe de altă parte. Năstase a fost eliminat de pe teren pentru că i-a înjurat pe oaspeţi şi pe arbitri, fiind ulterior suspendat provizoriu de ITF.

Partida a fost reluată până la urmă şi câştigată de Konta, cu 6-2, 6-3.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la Eastbourne cu un premiu de 5.155 de dolari şi cu 30 de puncte WTA.

În turul al doilea mai sunt prezente Simoan Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, şi Monica Niculescu, locul 50 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.