Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 7-5, 6-4, pe belgianca Elise Mertens, locul 20 WTA, califcându-se în optimile de finală ale Qatar Open, turneud e categorie Premier 5. Cîrstea va da piept în acaestă fază cu spaniola Garbine Muguruza, locul 4 WTA, care conduce cu 2-0 în întâlnirile directe anterioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înaintea partidei de miercuri, Mertens jucase 13 meciuri în 2018, din care pierduse doar două, cu daneza Caroline Wozniacki, în semifinale, la Australian Open, şi cu sportiva franceză Kristina Mladenovic, în FedCup.

Cu Mertens, Cîrstea a revenit de la 0-2, apoi a reuşit break-ul cu care a câştigat setul I la 6-5. În setul al doilea, a fost rândul lui Mertens să revină, de la 1-3, dar din nou belgianca nu şi-a făcut serviciul, la 4-5, înclinându-se după o oră şi 40 de minute de joc.

Calificarea în turul al treilea al Qatar Open este recompensată cu un premiu în valoare de 33.750 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.