Jucătoarea Sorana Cîrstea a declarat, duminică, la finalul întâlnirii de FedCup dintre România şi Elveţia, pentru care la simplu Irina Begu a fost preferată în locul său, că a venit cu inima deschisă la confruntarea de la Cluj-Napoca şi s-a pus la dispoziţia căpitanului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“M-am pus la dispoziţia căpitanului, a echipei României. Am venit cu inima deschisă şi important este că România a ajuns în primele opt echipe din lume. Nu ştiu dacă lumea realizează să fii în primele opt din lume. Dacă trebuia să joc simplu sau dublu sau dacă trebuia să bat din palme, băteam din palme. Când faci parte dintr-o echipă nu totul se învârte în jurul tău. Mi-am dat cuvântul şi era normal să fiu la dispoziţia echipei şi a căpitanului. În săptămâna aceasta nu am contat eu, ci România”, a spus Cîrstea.

România a câştigat cu 3-1 întâlnirea cu Elveţia, care s-a desfăşurat la Cluj-Napoca, şi s-a calificat în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, după o pauză de trei ani.

Sâmbătă, Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1, pe Viktorija Golubic, locul 115 WTA, şi Irina Begu (38 WTA) a trecut, cu scorul de 6-4, 6-1, de Timea Bacsinszky (46 WTA).

Duminică, Simona Halep a învins-o pe Patty Schnyder, locul 149 WTA, cu scorul de 6-2, 6-1, şi la dublu Mihaela Buzărnescu şi Sorana Cîrstea au fost învinse de cuplul Jil Teichmann/Viktorija Golubic, scor 0-6, 6-0, 10-6.

România va evolua, în februarie 2019, în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Tricolorele au fost ultima dată între primele opt naţiuni ale competiţiei în 2016, când au pierdut în sferturi, în faţa Cehiei, tot la Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.