O lege privind schimbarea calculului vârstei a intrat în vigoare de miercuri în Coreea de Sud. Din acest motiv jucătorul lui Tottenham, Son Heung-min a „întinerit” cu un an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din ziua de miercuri, 28 iunie, Coreea de Sud a renunţat oficial la modul de calcul tradiţional al vârstei pentru locuitorii săi. În tradiţia locală, un copil nou născut avea deja un an la naştere, apoi, la fiecare An Nou se adaugă un an, ajungându-se la situaţii în care un copil născut în luna decembrie să aibă în luna ianuarie deja vârsta de doi ani.

De miercuri, sud-coreenii respectă legile internaţionale. Aşadar, unii dintre ei au „pierdut” un an. Printre aceştia se numără şi fotbalişti, aşa cum este cazul lui Son Heung-min, de la Tottenham (născut pe 8 iulie 1992) sau Kim Min-jae, de la Napoli (născut pe 15 noiembrie 1996).

Însă această schimbare va avea un impact redus asupra carierei lor sportive, deoarece la cluburile din Europa, de exemplu, calcularea vârstei jucătorilor se face după data naşterii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.