Antrenorul echipei Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, intenţionează să-i interzică mijlocaşului Bruno Fernandes să răspundă convocării la echipa naţională a Portugaliei, dacă jucătorul va fi nevoit să stea în carantină 10 zile la revenirea în Marea Britanie, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portugalia se află pe lista roşie a ţărilor cu cazuri numeroase de Covid-19, întocmită de guvernul britanic, iar persoanele care revin din aceste state sunt obligate să stea în izolare zece zile.

FIFA a notificat cluburile că pot refuza eliberarea jucătorilor dacă sunt obligate să-i ţină în carantină mai mult de cinci zile la întoarcere.

"Nu am luat încă o poziţie în acest sens, dar nu are sens să pierdem un jucător într-o izolare de zece zile. Noi suntem cei care plătim jucătorii... FIFA a dat o regulă că nu pot fi eliberaţi, aşa că va fi dificil să îi lăsăm să joace în ţările de pe lista roşie", a spus Solskjaer, miercuri.

Portugalia urmează să înfrunte naţionalele din Azerbaidjan, Serbia şi Luxemburg la 24, 27 şi 30 martie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Fernandes ar rata meciul de acasă din Premier League împotriva formaţiei Brighton&Hove Albion (3 aprilie) şi partida din deplasare cu Tottenham (10 aprilie), dacă ar fi nevoit să se izoleze zece zile la întoarcerea din Portugalia.

Anterior, managerul formaţiei Liverpool, Jurgen Klopp, a exprimat aceeaşi intenţie, deoarece riscă să-i piardă pe brazilienii Alisson Becker, Fabinho şi Roberto Firmino şi pe atacantul portughez Diogo Jota din acelaşi motiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.