FIFA analizează posibilitatea de a pune capăt interdicţiei impuse Rusiei de participare la competiţiile internaţionale de fotbal, după ce UEFA şi-a relaxat săptămâna trecută poziţia faţă de Rusia, informează miercuri Sky News, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia ar putea fi luată în cadrul unei şedinţe a Consiliului FIFA, care ar putea permite echipelor ruseşti să joace la Cupa Mondială Under-17, dacă se califică, potrivit informaţiilor Sky News.

Acest punct nu a figurat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului FIFA. FIFA şi Federaţia Rusă de Fotbal nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

UEFA a decis, după invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022, ca toate echipele ruseşti - naţionale sau de club - să aibă interdicţie de participare la competiţiile internaţionale.

Însă, săptămâna trecută, organismul de conducere al fotbalului european a declarat că "copiii nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru acţiuni a căror responsabilitate revine exclusiv adulţilor" şi că echipele ruseşti U-17 vor fi readmise în competiţiile UEFA "în cursul acestui sezon".

Federaţia Ucraineană de Fotbal a cerut UEFA să îşi reconsidere decizia şi a precizat că nu va participa la turneele în care sunt implicate echipe ruseşti.

Anglia, Norvegia, Suedia şi Danemarca au anunţat, de asemenea, că echipele lor de juniori şi tineret nu vor juca împotriva Rusiei, în ciuda deciziei UEFA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.