Sindicatul mondial al ligilor de fotbal, World League Football (WLF), şi cel al jucătorilor, FIFPRO, aau criticat deciziile FIFA legate de calendarul competiţional internaţional, precizând că acestea au fost luate unilateral şi pot avea consecinţe negative asupra “economiei fotbalului şi binelui fotbaliştilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Deciziile s-au luat unilateral, fără consultarea, ca să nu mai vorbim de acordul, celor care sunt direct afectaţi de ele: ligile, cluburile membre, jucătorii şi fanii”, a subliniat WLF.

Vineri, FIFA a anunţat că din 2025 Cupa Mondială a Cluburilor va avea loc din patru în patru ani, cu participarea a 32 de echipe, şi a decis principii cheie pentru noul calendar internaţional de după 2024. În plus, FIFA a anunţat că intenţionează revizuirea formatului Cupei Mondiale de fotbal, pentru ca în grupe să fie mai multe meciuri decât see gândise iniţial.

“În contextul în care deeja calendarul este supraîncărcat, cu competiţii naţionale la nivel de club de durată lungă şi competiţii internaţionale care se extind, decizia FIFA creează un risc de aglomerare şi mai mare a calendarului, accidentări ale jucătorilor şi afectare a balanţei competitive”, precizează WLF.

Sindicatul a adăugat că solicită FIFA un proces transparent în ceea ce priveşte deciziile legate de calendar şi competiţii, care să includă acorduri cu ligile. În ianuarie, see va întruni conducerea sindicatului pentru a analiza reacţia FIFA şi impactul propunerilor forului asupra competiţiilor interne.

“FIFPRO a luat act cu surprindere de deciziile Consiliului FIFA cu privire la calendarele internaţionale de meciuri pentru fotbalul masculin şi feminin, care ar putea avea consecinţe grave şi ar putea agrava presiunea asupra binelui şi angajării jucătorilor”, a notat şi sindicatul jucătorilor.

FIFPRO a subliniat că deşi exista o înţelegere reeceentă cu FIFA că se va lua o decizie legată de calendarul meciurilor după negocieri, forul mondial a luat decizii unilateral, fără “o consultare serioasă” şi fără un acord al jucătorilor.

“Ne aşteptăm ca FIFA să onoreze angajamentul de negociere convenit recent şi să respecte faptul că, în ciuda anunţurilor de vineri, siguranţa jucătorilor şi securitatea angajării sunt consolidate şi nu slăbite în calendarele meciurilor care urmează să fie convenite”, a menţionat FIFPRO.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.