Federaţia Română de Canotaj şi-a premiat, miercuri, cei mai buni sportivi, în cadrul unei gale în care s-a celebrat un an de excepţie, cu 39 de medalii câştigate de canotorii români la competiţiile internaţionale importante şi 11 bărci calificate la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, a decernat două dintre premiile „Galei Canotajului Românesc 2023”. În cadrul evenimentului, au fost premiaţi cei mai buni sportivi ai anului 2023, precum şi oamenii mai puţin vizibili, dar cu roluri esenţiale în obţinerea tuturor acestor rezultate de excepţie: antrenori, echipa medicală, parteneri, sponsori şi întreg colectivul tehnic ce îi sprijină pe sportivi în drumul lor spre performanţă, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sport.

”Federaţia Română de Canotaj este deja de şase ani consecutivi federaţia cu cele mai bune performanţe din sportul românesc. Îi felicit pe această cale pe toţi sportivii, antrenorii şi întreg colectivul tehnic pentru munca pe care o depun zi de zi. Acum, în calitate de Preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, voi lupta cu aceeaşi ambiţie pentru ca România să aibă din nou campioni. Nu doar în canotaj, ci în toate ramurile sportive. Vă asigur că, indiferent de vremuri, voi face mereu tot ce îmi stă în putinţă pentru "a muta munţii din loc" pentru sportul românesc!” a declarat Elisabeta Lipă.

La ceremonie a participat şi Alteţa Sa Regală, Principele Consort Radu, care a oferit unul dintre premii.

A fost prezent şi George Boroi, Secretar General al Comitetului Olimpic şi sportiv Român, care a primit o distincţie din partea FRC. De asemenea, Gabriel Toncean, vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Sport a primit primul trofeu al Galei, acordat Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Titlul de SPORTIVUL ANULUI 2023 a fost acordat Simonei Radiş.

Au fost de asemenea premiaţi numeroşi parteneri privaţi ai Federaţiei Române de Canotaj, precum şi:

• Antonio Colamonici, antrenor principal al Loturilor Olimpice de Seniori şi Tineret Under 23

• Valeria Sabo, consultant de imagine al Federaţiei Române de Canotaj

• Adela Alexe, director al Complexului Sportiv Naţional „Elisabeta Lipă” Snagov

• Ifteni Bianca Camelia, medaliată anul acesta cu aur la Campionatele Mondiale de Juniori de la Paris în proba de simplu vâsle feminine

• Patricia Cireş, Cristina Drugă, Emanuela Ciotău, Andrada Moroşanu, componente ale echipajului de patru vâsle feminin (W4x), care au câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Tineret de la Plodviv şi s-au clasat pe locul 6 la Campionatele Mondiale de la Belgrad, reuşind să obţină calificarea la JO Paris 2024

• Alexandra Ungureanu şi Iulia-Liliana Bălăucă, care au câştigat aurul la Campionatele Europene de Canotaj la Tineret (Under23), desfăşurate la Krefeld, Germania, dar şi la Campionatele Mondiale de Tineret de Tineret U23 de la Plovdiv (Bulgaria)

• Vasile Oşean, medic coordonator în cadrul Federaţiei. Vasile Oşean

• Echipajul de dublu vâsle masculin, compus din Ciprian Tudosă şi Florin Arteni, care a reuşit calificarea la JO Paris 2024 după ce s-a clasat pe locul 1 în Finala B a Campionatelor Mondiale de la Belgrad, ocupând astfel locul 7 în clasamentul general

• Echipajul de patru vâsle masculin, compus din Mihai Chiruţă, Ioan Prundeanu, Florin Marian Enache şi Andrei Sebastian Cornea, calificat la JO Paris 2024 după locul 1 obţinut în Finala B a Campionatelor Mondiale de la Belgrad

• Sergiu Bejan şi Marius Cozmiuc, componenţi ai echipajului de dublu rame masculin (M2-) care a obţinut calificarea la JO Paris 2024 după ce a ocupat poziţia 4 în clasament la Campionatele Mondiale de la Belgrad. Ei fac parte şi din echipajul de 8+1 masculin (M8+), medaliat cu argint la Campionatele Europene de anul acesta şi clasat pe locul 4 la Mondiale.

• Mihăiţă Ţigănescu, Ştefan Berariu, Mugurel Semciuc şi Florin Lehaci - barca de patru rame masculin (M4-) care s-a calificat la JO Paris 2024 după clasarea pe locul 7 mondial anul acesta, la Belgrad. De asemenea, sportivii dublează în barca de 8+1 masculin (M8+) medaliat cu argint la Campionatele Europene de anul acesta şi clasat pe locul 4 la Mondiale.

• Bogdan Baitoc, Alexandru Danciu şi Munteanu Adrian, restul componenţilor bărcii de 8+1 masculin (M8+), medaliaţi cu argint la Campionatele Europene de anul acesta şi clasaţi pe locul 4 la Mondiale, cu bilet către Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

• Roxana Anghel şi Ioana Vrînceanu, calificate la JO Paris 2024, duble campioane europene în 2023, atât în proba de dublu rame feminin (W2-), cât şi în proba de 8+1 feminin (W8+), care au câştigat şi medalia de bronz la dublu rame feminin (W2-) la Campionatele Mondiale de la Belgrad, dublând totodată şi în barca de 8+1, medaliată cu aur la Mondiale.

• Mădălina Beres, Amalia Bereş, Maria Tivodariu şi Magdalena Rusu, calificate la JO Paris 2024, duble campioane europene în 2023 la patru rame feminin şi 8+1 feminin, campioane mondiale la Belgrad alături de colegele lor din barca de 8+1 feminin şi vicecampioane mondiale la patru rame feminin.

• Adriana Adam, Victoria Petreanu şi Iuliana Buhuş, parte a echipajului de 8+1 feminin care a câştigat aurul în 2023 atât la Campionatele Europene, cât şi la Campionatele Mondiale, calificate la JO Paris 2024.

• Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru - barca de dublu vâsle feminin categorie uşoară (LW2x); Ionela este campioană europeană în 2023, iar alături de Mariana Dumitru a reuşit, la Mondialele de la Belgrad, să câştige o medalie de bronz şi calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

• Simona Radiş ŞI Ancuţa Bodnar, care au sărbătorit anul acesta a 26-a victorie consecutivă din ultimii ani, după ce şi-au apărat titlurile de campioane europene şi mondiale în competiţiile desfăşurate anul acesta la Bled, respectiv Belgrad. La europenele de la Bled, Simona a dublat şi îm barca de 8+1 feminin, medaliată cu aur. Simona şi Ancuţa au obţinut şi calificarrea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde îşi doresc să apere tilul olimpic câştigat la Tokyo 2020.

• CSM IAŞI, CSM BUCURESTI, RAPID BUCUREŞTI, CSA STEAUA, CSA DINAMO BUCUREŞTI, CSM CĂLĂRAŞI

• Primăria Oraşului Pantelimon.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.