Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-3, pe jucătoarea cehă Barbora Strycova, locul 17 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Halep a început fără precizie şi fără agresivitate partida cu Strycova, fiind condusă cu 2-0, după un break la debut. Românca şi-a corectat repede evoluţia, ridicându-şi jocul aproape de cotele maxime. Halep a fost pe tot terenul şi şi-a pus adversara sub o presiune sufocantă, "bombardând-o" cu lovituri puternice pe laturile terenului. Au rezultat opt ghemuri câştigate la rând de jucătoarea din Constanţa. După şase dintre acestea, setul I a ajuns pe tabelă, în dreptul Simonei Halep, cu 6-2, după 34 de minute.

La 2-0 în setul secund, Halep a avut un "recul" în evoluţie, a greşit câteva mingi, iar sportiva cehă a putut să egaleze după un rebreak. Halep s-a desprins apoi la 4-2, dar din nou Strycova a câştigat pe serviciul româncei. A fost ultima reuşită a jucătoarei din Cehia, pentru că Halep nu i-a mai dat nicio şansă, impunându-se şi în al doilea set, cu 6-3, după o oră şi 15 minute de la start.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu învingătoarea dintre Johanna Konta, locul 7 WTA, şi Anastasija Sevastova din Letonia, locul 26 WTA. Dacă se va impune Konta, ar însemna că ea se va întâlni cu Halep a doua oară în mai puţin de o săptămână, după ce Simona a câştigat, duminică, cu 6-1, 6-3, meciul din cadrul întâlnirii de Fed Cup România - Marea Britanie, de la Mamaia.

Calificarea în sferturi este recompensată la Stuttgart cu un premiu de 16.411 euro şi cu 100 de puncte WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.