Jucătoarea Simona Halep, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, a învins-o, vineri, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-3, pe japoneza Naomi Osaka, locul 101 WTA, şi s-a calificat pentru a doua oară în carieră în optimile de finală ale French Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Naomi Osaka are ceva din alura Serenei Willimas, dar şi ceva din jocul americancei: serviciul - primul peste 180 de kilometri pe oră - loviturile puternice şi mobilitatea mai scăzută. Japoneza are drept armă principală lovitura de rever. Aflată în poziţie confortabilă, Osaka trimite tare mingea cu reverul unde vrea. Însă pusă să alerge şi să lovească din mişcare, precizia execuţiilor ei coboară abrupt. În acelaşi timp, japoneza cu tată haitian alternează perioadele bune, cu scăderi în joc. La 18 ani şi jumătate, Osaka este un diamant neşlefuit.

În aceste condiţii, Halep a trebuit să-şi schimbe tactica în timpul meciului. De la o primă parte, cu o evoluţie în care a vrut să facă ea punctele, dar a greşit mult, a trecut la un joc mai conservator, la aşteptare, iar erorile s-au înmulţit în dreptul adversarei. Halep a servit mai bine, l-a "băgat" pe primul în teren, a greşit mai puţin şi a întors soarta unui meci care nu mergea bine pentru ea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Simona Halep a început meciul suprinsă de forţa evoluţiei lui Osaka. Japoneza a făcut un break, la 1-1, Halep a revenit imediat şi s-a distanţat apoi la 4-2. A urmat perioada cea mai bună din jocul japonezei, care a câştigat patru ghemuri la rând, iar setul a apărut în dreptul ei, cu 6-4, după 34 de minute.

Românca a început mai bine setul secund. După un prim ghem lung, de şase minute, pe serviciul ei, Halep a ridicat scorul la 3-0. În aceste prime trei ghemuri, Osaka a comis aproape acelaşi număr de greşeli neforţate ca în tot primul set (10-11). Japoneza a revenit la 2-3, după un break în ghemul al cincilea. Sportiva din Constanţa a răspuns cu rebreak şi nu a mai scăpat setul din mână: 6-2 după alte 33 de minute.

În decisiv, Halep a condus cu 3-1, după un break în ghemul al patrulea. Osaka a revenit şi a egalat, dar a fost ultima ei acţiune pe tabelă, pentru că Halep a câştigat următoarele trei ghemuri şi a pus capăt partidei, după 6-3 şi după o oră şi 45 de minute de la start.

În faza următoare, Halep va juca împotriva învingătoarei dintre Lucie Safarova (Cehia), locul 13 WTA şi cap de serie numărul 11, şi Samantha Stosur (Australia), locul 24 WTA şi cap de serie numărul 21.

Calificarea în optimi este recompensată la French Open cu un premiu de 173.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA.

Simona Halep a jucat finala turneului de la Roland Garros în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.