Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-3, pe olandeza Kiki Bertens, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 26, calificându-se în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, pentru a doua oară în carieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce meciul a fost amânat o zi, vineri, Halep a jucat bine pe arena centrală de la All England Club. Ea a întânit o jucătoare care traversează cea mai bună perioadă a carierei. Bertens serveşte purternic şi loveşte tare cu dreapta, dar are şi puncte mai slabe, reverul, şi o mobilitate redusă.

Sâmbătă, românca a alergat mult şi a avut în serviciu o armă importantă, chiar dacă a cedat două break-uri. Ea a fost agresivă  şi concentrată, fără a-şi pierde cumpătul în momentele mai bune ale lui Bertens.

Olandeza a deschis meciul cu un break, dar Halep a egalat imediat şi s-a desprins apoi la 4-2. A venit rândul lui Kiki Bertens să egaleze, după un rebreak în ghemul al şaptelea. Finalul setului a găsit-o pe Halep în formă şi ea a pus 6-4 pe tabelă după 39 de minute de joc.

Sportiva antrenată de Darren Chill şi-a făcut setul al doilea mai uşor după ce a câştigat 12 din primele 13 puncte ale acestuia. După 3-0, cu break în ghemul secund, Simona Halep a gestionat avantajul şi a câştigat meciul, după 6-3, în al doilea set, şi după aproape o oră şi zece minute de joc.

În faza următoare, românca va evolua împotriva învingătoarei dintre franţuzoaica Alize Cornet, locul 61 WTA, şi americanca Madison Keys, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9.

Calificarea în optimi este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 132.000 de lire sterline şi cu 240 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată în turul I, după ce în 2014 a atins faza semifinalelor, la Wimbledon, cea mai bună performanţă pentru jucătoarea din Constanţa.

La meciul Simonei Halep a asistat şi fostul internaţional englez David Beckham.

David Beckham la Wimbledon (Foto: Facebook)
David Beckham la Wimbledon (Foto: Facebook)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.