Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Australian Open, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-2, în 72 de minute, pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6. Simona Halep a declarat, după meci, că totul a mers conform planului, deşi nu a avut un început bun de joc. În partida din semifinale cu Angelique Kerber, Halep consideră că trebuie să domine mai mult şi să joace mai bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Halep: Nu a fost cel mai bun start de meci, dar apoi totul a mers conform planului

Uşor imobilă şi imprecisă la început, cu un serviciu slab, Simona Halep a intrat mai greu în joc, fiind condusă cu 0-3 şi 30-40 pe propriul serviciu, fără ca adversara să aibă o prea mare contribuţie la acest avantaj. Din acel moment, s-a produs o schimbare uriaşă în jocul româncei, evoluţia ei devenind una explozivă. Halep şi-a reglat serviciul, a ajuns la toate mingile şi le-a returnat către marginile terenului, punctând entuziasmant. Practic, Halep a luat meciul pe cont propriu, iar Pliskova nu şi-a mai revenit sub potopul de lovituri câştigătoare ale jucătoarei române.

CITEȘTE ȘI L'Equipe: Halep nu a avut nicio problemă în a trece cu autoritate de Pliskova

Simona Halep a luat nouă ghemuri la rând, clar, fără multă luptă, cu excepţia celui de 1-3. Setul I s-a încheiat în 37 de minute, cu 6-3. Pliskova a revenit pe tabelă abia la 0-3 în setul secund şi încă o dată, la 1-4. După 6-2, în 72 de minute, Halep a învins-o a şasea oară pe Pliskova, în şapte meciuri.

În penultimul act, Halep va evolua cu sportiva germană Angelique Kerber, care a trecut, tot miercuri, cu scorul de 6-1, 6-2, în 51 de minute, pe americanca Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17. Kerber este pentru a doua oară în penultimul act la Melbourne, după ce a câştigat ediţia din 2016. În acelaşi an, Kerber s-a impus şi la US Open.

Halep şi Kerber s-au întâlnit de opt ori până în prezent, fiecare impunându-se în patru partide. Însă ultimele lor meciuri au avut loc în 2016. În acel an, ele au jucat cinci partide, din care Kerber a câştigat patru.

În cealaltă semifinală se vor întâlni daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, şi jucătoarea belgiană Elise Mertens, locul 37 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Melbourne cu un premiu de 880.000 de dolari australieni (aproximativ 572.500 de euro) şi cu 780 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne este calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

Simona Halep a a atins acum faza semifinalelor la toate turneele de grand slam. Ea a mai jucat în penultimul act al unui turneu "major" la French Open (2014 şi 2017), la Wimbledon (2014) şi la US Open (2015).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.