Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, cu scorul de 6-4, 6-2, de Arina Sabalenka, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 6, beneficiară a unui wild card, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Adelaide, aflat la prima ediţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un atac cu rachete a avut de înfruntat Simona Halep, joi, pe arena centrală a complexului de la Adelaide. Puternica şi agresiva jucătoare din Belarus a luat la ţintă cu precizie terenul româncei, iar meciul a curs în direcţia dorită de agresor, cu puncte scurte şi cu puţine greşeli.

Halep a fost o victimă sigură pentru că a aceptat presiunea şi nu a ascultat sfaturile antrenorului ei. Cu un serviciu secund catastrofal, Simona Halep nu a găsit amplitutdinea şi unghiurile potrivite ale loviturilor, creându-i puţin probleme rivalei. În plus, românca a insistat pe reverul sportivei din Belarus, iar acesta a ratat de puţine ori. Fără a o pune în mişcare pe adversară, fără a o ţine cât mai în spate, Halep nu putea obţine mai mult. Sabalenka a penalizat serviciul secund al româncei aproape de fiecare dată, a făcut pasul în teren speculând mingile scurte venite de dincolo de fileu şi de acolo totul a fost uşor pentru ea.

Simona Halep câştigase cele două meciuri jucate anterior, în 2018, în câte două seturi, beneficiind atunci şi de un "ajutor" consistent al jucătoarei din Belarus, prin erori neforţate. Acum, precizia ei a fost la cote foarte ridicate (33 de puncte câştigătoare - 10 erori neforţate), astfel că Halep (12-6) a fost o victimă uşoară.

Simona Halep a început cu break, apoi a avut 40-15, dar Sabalenka a egalat la 1. O nouă serie break-rebreak a avut loc la 2-3, de data aceasta Sabalenka fiind cea care a iniţiat-o. La 5-4, jucătoarea din Belarus a obţinut un nou break şi setul i-a revenit, cu 6-4, după 41 de minute.

La 3-4, Halep l-a chemat pe Darren Cahill, care i-a transmis să fie mai agresivă, să nu mai joace pe mijlocul terenului şi, mai ales, să nu-i mai trimită pe rever adversarei, dar fostul lider WTA nu a putut pune în practică sfaturile antrenorului ei.

Setul al doilea a fost un marş triumfal al Arinei Sabalenka, întrerupt doar de două ghemuri consecutive ale Simonei, unul pe propriul serviciu şi altul un break, la 0-5. Sabalenka a câştigat setul cu 6-2, după mai puţin de 70 de minute de joc.

În semifinale, Arina Sabalenka va evolua cu ucraineanca Daiana Iastremska, locul 24 WTA, care a întrecut-o, cu scorul de 6-4, 6-3, pe croata Donna Vekici, locul 20 WTA.

Accederea în sferturi este recompensată cu un premiu de 22.400 de dolari şi cu 100 de puncte WTA. 

În ciuda acestei înfrângeri, Simona Halep va urca de pe locul 4 pe locul 3 WTA, în clasamentul ce va fi publicat luni. Ea o va întrece pe japoneza Naomi Osaka, jucătoare clasată acum pe locul 3 WTA, care nu evoluează în această săptămână.

Totuşi, jucătoarea română va rămâne cap de serie numărul 4 la Australian Open, primul grand slam al anului, deoarece la tragerea la sorţi a tabloului principal se va ţine cont de clasamentul actual.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.