Simona Halep, locul 6 WTA, a învins-o, duminică, pe suedeza Rebecca Peterson, locul 53 WTA, venită din calificări, cu scorul de 6-1, 6-1, în turul I al turneului de categorie Premier Mandatory de la Beijing.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După accidentarea suferită la spate în competiţia anterioară, de la Wuhan, Simona Halep a avut parte de un antrenament cu public la debutul ei la China Open. Principala preocupare a jucătoarei române a fost să ţină mingea în teren, penturu că de cele mai multe ori punctele i le-a oferit Peterson, o adversară agresivă, dar total imprecisă. Rareori o jucătoare clasată atât de aproape de Top 50 WTA produce un număr atât de mare de greşeli neforţate, peste 40, fără să pună prea multe probleme rivalei.

Fără a arăta probleme fizice vizibile, fostul lider WTA nu a avut multe reuşite - nici nu a fost nevoie în condiţiile partidei de duminică. Ea nu şi-a pierdut serviciul în partida cu Peterson, deşi al doilea a fost penalizat de Peterson în unele rânduri.

Cu toate acestea, Halep nu a părut în apele ei şi a dat de multe ori semne de nervozitate, certându-şi staful din lojă pentru că nu o încurajează suficient.

Simona Halep a început meciul cu break, apoi a cedat doar ghemul al treilea, pe serviciul adversarei, înainte de a închide setul I, cu 6-1, după 29 de minute.

Setul al doilea a fost mai echilibrat, cu ghemuri mai lungi, chiar dacă scorul a fost identic, 6-1. Halep a condus cu 3-0, după un break în ghemul secund. Ea a avut nevoie de şase mingi pentru a-şi fructifica serviciul la 3-1. După un al doilea break, reuşit la 4-1, Halep a închis meciul, după o oră şi 12 minute de joc.

Românca va evolua în turul următor cu Ekaterina Alexandrova din Rusia, locul 39 WTA, sau cu americanca Bernarda Pera, locul 81 WTA, venită din calificări.

Accederea în turul al doilea este recompensată la China Open cu un premiu de 41.625 de dolari şi cu 65 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a abandonat meciul cu Ons Jabeur, din primul tur al China Open, retrăgându-se după setul I, pierdut cu 1-6, din cauza problemelor fizice. La 2 octombrie 2018, Halep a anunţat că are hernie de disc. 

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la Beijing a fost calificarea în finală, la ediţia din 2017, când a fost întrecută de Caroline Garcia, scor 6-4, 7-6 (3). Chiar dacă atunci a pierdut în ultimul act, jucătoarea română a urcat pentu prima dată pe locul I WTA după acel turneu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.