Simona Halep, locul I WTA, va evolua, joi, după ora 07.00, cu germana Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21, în semifinalele Australian Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această întâlnire este a treia pe Rod Laver Arena. Ziua va fi deschisă, la ora 02.00, de un meci de dublu mixt.

Va urma apoi, nu înainte de ora 05.00, cealaltă semifinală, în care se vor întâlni daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, şi jucătoarea belgiană Elise Mertens, locul 37 WTA.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Australian Open, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-2, în 72 de minute, pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6.

În penultimul act, Halep va evolua cu sportiva germană Angelique Kerber, care a trecut, tot miercuri, cu scorul de 6-1, 6-2, în 51 de minute, pe americanca Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17.  Kerber este pentru a doua oară în penultimul act la Melbourne, după ce a câştigat ediţia din 2016. În acelaşi an, Kerber s-a impus şi la US Open.

Halep şi Kerber s-au întâlnit de opt ori până în prezent, fiecare impunându-se în patru partide. Însă ultimele lor meciuri au avut loc în 2016. În acel an, ele au jucat cinci partide, din care Kerber a câştigat patru.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Anterior, cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne era calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

Simona Halep a atins acum faza semifinalelor la toate turneele de grand slam. Ea a mai jucat în penultimul act al unui turneu "major" la French Open (2014 şi 2017), la Wimbledon (2014) şi la US Open (2015).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.