Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat, joi, pentru a treia oară în semifinalele turneului de la Indian Wells, după ce a învins-o, cu 6-4, 6-7 (5), 6-3, pe croata Petra Martici, locul 51 WTA. Simona Halep a declarat că partida s-a desfăşurat în condiţii dificile din cauza vântului puternic care a bătut în oraşul californian şi a glumit, spunând că nu ştie cum a câştigat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Halep: A fost foarte dificil de jucat azi din cauza vântului. Nu ştiu cum am câştigat, dar am câştigat

Simona Halep a controlat prima parte a meciului cu Petra Martici, dar a fost la un pas să-l scape din mână. Halep a început agresiv, cu serviciu sigur, mai ales primul, cu puţine greşeli neforţate. De partea cealaltă, Martici a fost cu erorile, destul de multe în primul set.

Însă croata a "apăsat" foarte tare pe lovituri în debutul setului secund şi a preluat iniţiativa. O perioadă din această parte a meciului, Halep nu a avut soluţii şi a fost ţinută la distanţă de rivală. Românca a trimis mingi scurte, penalizate prompt de puternicile lovituri ale adversarei, i-a "dat" la mână, întrând în jocul "vechii" Halep, care aştepta prea mult ca greşeala să vină din partea cealaltă a fileului. Simona Halep a ales soluţii proaste din poziţii bune şi a ratat multe mingi de break. S-a enervat, s-a grăbit, dar nu a cedat şi a întors un decisiv de la 1-3.

Setul I a fost jucat în primul ghem al meciului, în care Halep a reuşit break-ul, păstrat cu servicul până la final, scor 6-4, după 39 de minute.

Setul al doilea putea începe la fel de bine pentrul liderul WTA, dar a ratat două mingi de break, iar Martici nu a făcut la fel în ghemul următor şi a fructificat prima ei minge de break din meci. Croata a ridicat scorul la 3-0, apoi s-a distanţat la 5-2. La 4-1, croata a chemat asistenţă medicală, acuzând probabil o răceală. Adversara Simonei Halep nu a menţinut ritmul din prima parte a setului, iar românca revenit cu trei ghemuri câştigate la rând, cu break de 4-5. Setul a ajuns în tie-break şi din nou Martici a condus cu 5-2. Halep a egalat, a ratat o minge uşoară şi a pierdut apoi setul, 6-7 (5), după o oră şi 35 de minute.

Decisivul a avut o primă parte asemănătoare cu setul anterior. La 1-0, Halep a ratat trei mingi de break, între care un 15-40, iar Martici a câştigat în ghemul următor pe serviciul jucătoare române. La 1-2, sportiva din Constanţa a mai ratat o minge de break, iar scorul a devenit 1-3. Dar energia rivalei s-a scurs pe măsură ce meciul avansa către final, iar Simone Halep a câştigat următoarele cinci ghemuri la rând, impunându-se cu 6-3, după două ore şi 23 de minute.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre Karolina Pliskova, locul 5 WTA, şi Naomi Osaka, locul 44 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 327.965 de dolari şi cu 390 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.