Jucătoarea Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, a fost învinsă, cu scorul de 6-1, 6-2, de sportiva cehă Petra Kvitova, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 14, în semifinalele turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kvitova a câştigat vineri, nu Halep a pierdut meciul. Sportiva cehă a jucat pe arena centrală a complexului de la Wuhan un tenis care nu lasă loc pentru o replică din partea adversarei. O combinaţie de forţă şi tehnică pe care puţine jucătoare din circuit o pot etala: serviciu puternic, lovitură de dreapta nimicitoare, unghiuri larg deschise şi lovituri scurte ce nu dau voie mingii să sară. Returul, mai ales pe serviciul al doilea al Simonei, a fost de asemenea distrugător.

"Când dă aşa nu ai ce să-i faci. Dar nu o să joace aşa tot meciul", a încercat să o liniştească pe Simona Halep antrenorul Daniel Dobre, care i-a ţinut locul lui Darren Cahill, la turneul de la Wuhan.

Intervenţia lui Dobre a fost după ce Kvitova a câştigat cinci ghemuri la rând, cu două break-uri. Halep a luat ghemul următor, dar a cedat setul cu 1-6, după 32 de minute.

Revenită după o lungă perioadă în care s-a confruntat cu probleme medicale, fără titlu sau finală din 2015 şi cu mai multe meciuri şi mai multe ore petrecute pe teren la Wuhan, Kvitova l-a contrazis pe Dobre.

Jucătoarea din Cehia a continuat să evolueze la aceeaşi intensitate, în timp ce Simona Halep nu a găsit soluţii pentru a se opune. Două ghemuri a câştigat românca, primul şi al şaptelea, în setul secund. Ea s-a înclinat cu 2-6, după 67 de minute de la start.

În finală, Kvitova, care a a avut vineri 34 de lovituri direct câştigătoare (faţă de şapte Halep), va evolua cu jucătoarea Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 10.

Calificarea în semifinale este recompensată la Wuhan Open cu un premiu de 117.700 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

Simona Halep, care şi-a asigurat calificarea la Turneul Campioanelor, va rămâne pe locul 5 WTA după Wuhan Open. Ea va evolua, săptămâna viitoare, la turneul de categorie Premier Mandatory de la Beijing. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.