Simona Halep a pierdut, cu scorul de 6-7 (2), primul set al finalei Australian Open, pe care o dispută cu daneza Caroline Wozniacki. Halep a revenit de la 2-5, dar nu a putut să câştige setul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Extrem de mobilă, Wozniacki a început bine meciul, a fost mai agresivă decât de obicei, cu serviciu sigur şi cu minigi eficient plasate către liniile terenului, mai ales cu reverul. Halep a încercat şi ea să fie ofensivă, dar a fost mai puţin precisă. Românca a corectat întâi serviciul, apoi mişcarea ei în teren, a punctat cu lovitura de dreapta, echilibrând jocul, cu o evoluţie din ce în ce mai consistentă.

Daneza a făcut break, la 1-0, apoi s-a desprins la 3-0, înainte ca Halep să reuşescă un ghem bun cu serviciul, câştigat la 0. De la 1-3 s-a mers cu serviciul până la 3-5, când Woznaicki, care a condus şi cu 5-2, nu a mai fost atât de precisă ca până atunci. Pe fondul greşelilor rivalei, dar şi al jocului ei din ce în ce mai bun, Halep a reuşit break-ul, consolidat imediat, egalând la 5.

Setul a ajuns apoi în tie-break. Cu două mini-break-uri, Wozniacki s-a impus cu 7-2, câştigând setul cu 7-6, după 50 de minute de joc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.