Canadianul Denis Shapovalov, locul 13 ATP, a declarat că nu va juca la Australian Open dacă va simţi că îşi pune în pericol sănătatea din cauza calităţii aerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat ce va face dacă se gândeşte că nu sunt condiţii în regulă pentru sănătate, el a răspuns: “Nu aş juca. Evident, este un grand slam, o oportunitate importantă, dare u am 20 de ani. Nu vreau să îmi risc viaţa, să îmi risc sănătatea în aceste condiţii, când eu mai pot juca 10-15 ani. Pentru sănătatea mea, dacă se va înrăutăţi situaţia, nu văd ce rost are să joc. Cred că toţi gândesc la fel”, a spus Shapovalov.

El a precizat că organizatorii au trimis un email în care au spus că profesionişti analizează situaţia şi că “se poate juca”. “Nu estegrozav. La ştiri li se recomandă oamenilor să stea în case, sunt avertizaţi că nu este bine afară, să inspiri acest aer. Iar apoi primeşti un email de la organizatori că se poate juca, băieţi, trebuie să ieşiţi să vă puneţi viaţa în pericol, să vă puneţi sănătatea în pericol. Nu ştiu ce efecte va avea această perioadă de două săptămâni asupra vieţii noastre pe termen lung”, a afirmat sportivul.  

Denis Shapovalov urmează să joace în primul tur la Australian Open, luni, cu Marton Fucsovics (Ungaria).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.