Selecţionerul naţionalei masculine de fotbal a Spaniei, Luis De la Fuente, a prezentat vineri scuze pentru că a aplaudat discursul lui Luis Rubiales, în care acesta a afirmat că sărutul său cu Jenni Hermoso a fost "consensual" şi a denunţat " un fals feminism" informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am primit critici dure", a recunoscut el, după ce a aplaudat discursul preşedintelui suspendat al federaţiei la adunarea generală extraordinară de vinerea trecută.

Sunt "total meritate. Regret, le înţeleg şi îmi cer iertare", a declarat Luis De la Fuente într-o conferinţă de presă, recunoscând că s-a simţit "inconfortabil".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Am venit la şedinţă convins că vom asista la plecarea unui preşedinte şi a fost exact contrariul", a spus el, precizând că a fost "şocat" când Rubiales a declarat că nu va demisiona, deşi plecarea sa fusese anunţată cu o zi înainte de toată presa spaniolă.

"Nu am fost la înălţime (...) Când m-am văzut din nou după aceea... nu m-am recunoscut", a declarat De la Fuente.

Luis Rubiales, în vârstă de 46 de ani, a stârnit indignare în lume după ce, în mod neaşteptat, a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso la ceremonia de premiere de la Cupa Mondială feminin, la Sydney, în 20 august.

Câteva zile mai târziu, în pofida unei avalanşe de critici şi de apeluri la demisie, şeful federaţiei a anunţat că nu va demisiona pentru "un mic sărut", denunţând "falsul feminism" şi susţinând că a obţinut permisiunea jucătoarei înainte de a o săruta.

Acest lucru a fost negat de Hermoso, care a spus că s-a simţit "atacată".

FIFA, organismul care guvernează fotbalul mondial, l-a suspendat provizoriu pe Rubiales pentru 90 de zile. După suspendare, De la Fuente a emis un comunicat în care a criticat comportamentul " deplasat" şi "nepotrivit" al lui Luis Rubiales.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.