Selecţionerul naţionalei masculine a Spaniei, Luis de la Fuente, a încercat joi să evite întrebările legate de scandalul declanşat de sărutul nedorit al preşedintelui federaţiei de fotbal, Luis Rubiales, asupra jucătoarei Jenni Hermoso, după victoria de la Cupa Mondială feminină, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte de meciul de calificare la Euro 2024 de la Tbilisi, împotriva Georgiei, în care Spania va încerca să-şi revină după înfrângerea cu 2-0 în faţa Scoţiei, un De La Fuente vizibil stânjenit a încercat să respingă ideea că scandalul stârnit de acţiunile lui Rubiales la Sydney ar putea distrage atenţia jucătorilor săi.

"Avem un meci foarte important. Trebuie să câştigăm mâine cu gândul la calificarea la Campionatul European şi ne concentrăm doar pe asta", a declarat De La Fuente într-o conferinţă de presă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Vreau să ne descurcăm suficient de bine pentru a câştiga mâine", a spus De la Fuente când i s-a cerut părerea despre decizia RFEF de a-l demite pe selecţionerul echipei feminine, Jorge Vilda, ambii fiind sub tirul criticilor pentru că l-au aplaudat pe Rubiales când acesta a spus că nu va demisiona.

Mijlocaşul spaniol Rodri a declarat că jucătorii au avut o întâlnire cu De La Fuente pentru a discuta despre această problemă.

"Primul lucru pe care l-am făcut a fost să ne întâlnim pentru a vorbi despre situaţie şi despre responsabilitatea de a ne exprima ca echipă masculină a Spaniei", a declarat Rodri. "Antrenorul a dat propriile explicaţii. Este o situaţie neplăcută în care ne aflăm cu toţii, inclusiv antrenorul. Nu au fost săptămâni uşoare pentru el".

Hermoso a depus marţi o plângere penală în legătură cu sărutul, după ce a depus mărturie în faţa procurorului spaniol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.