Federaţia Bulgară de Fotbal a anunţat, vineri, că selecţionerul Krasimir Balakov a demisionat ca urmare a rezultatelor nesatisfăcătoare înregistrate de echipa Bulgariei în ultimele luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demisia lui Balakov vine în contextul scandalului de rasism de la meciul Bulgaria – Anglia, care a dus la renunţarea la funcţie a preşedintelui federaţiei, Borislav Mihailov.

Comitetul Executiv al federaţiei bulgare, reunit vineri, a luat act de demisia lui Mihailov, care a părăsit astfel oficial postul de la conducerea forului. Interimatul i-a fost oferit, conform regulamentelor, vicepreşedintelui Yordan Letchkov, însă acesta a refuzat. Postul de preşedinte interimar a fost refuzat şi de vicepreşedintele Atanas Furnadzhiev, astfel că membrii Comitetului Executiv l-au însărcinat pe fostul vicepreşedinte Mihail Kasabov să conducă interimar federaţia şi să organizeze un congres extraordinar de alegeri.

Membrii Comitetului Executiv au acceptat vineri şi demisia selecţionerului Krasimir Balakov. Yordan Letchkov va trebui să propună un nou selecţioner la următoarea şedinţă a C. Ex.

Naţionala Bulgariei ocupă ultimul loc în clasamentul grupei A de calificare la Euro-2020, cu doart trei puncte obţinute în şapte partide.

La confruntarea de luni, cu Anglia, jocul a fost întrerupt de două ori din cauza insultelor rasiste. Cei vizaţi de insultele rasiste au fost fundaşul Tyrone Mings şi atacanţii Marcus Rashford şi Raheem Sterling.

Comisia de Disciplină a UEFA va examina la 28 octombrie acest caz, federaţia bulgară fiind cercetată pentru comportamentul rasist al fanilor, aruncarea de obiecte în teren, nerespectarea momentului intonării imnurilor şi pentru proiectarea de imagini cu caracter incitator pe ecraunul stadionului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.