Selecţionerul Austriei, Ralf Rangnick, a decis să-i lase pe Guido Burgstaller, Marco Grüll şi Niklas Hedl în afara lotului pentru următoarele două meciuri amicale. Cei trei jucători de la Rapid Viena au fost excluşi după ce au participat la scandări homofobe, relatează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, Ralf Rangnick a anunţat lista jucătorilor convocaţi pentru următoarele meciuri amicale, cu Slovacia (23 martie) şi Turcia (26 martie), iar tehnicianul a decis să îi lase pe trei jucători de la Rapid Viena pe tuşă pentru aceste două partide. Motivul? Guido Burgstaller (26 de selecţii), Marco Grüll (4 selecţii) şi Niklas Hedl (1 selecţie) ieşiseră împreună cu suporterii pentru a sărbători victoria din derbiul cu Austria (3-0, 25 februarie) şi au fost sancţionaţi pentru că au rostit scandări homofobe şi ofensatoare la adresa rivalilor vienezi.

"Este ceva ce nu voi tolera într-o echipă în care sunt antrenor - fie că este la nivel de club sau aici, la echipa naţională", a subliniat Rangnick într-o conferinţă de presă. Acest lucru nu înseamnă că internaţionalii respectivi vor lipsi de la Campionatul European, însă va trebui ca ei să prezinte scuze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.