Căpitanul nejucător al echipei de FedCup a României, Florin Segărceanu, a declarat că şi-ar dori ca meciul următor de pe teren propriu să aibă loc tot la Cluj-Napoca, subliniind că speră ca jucătoarele române să fie sănătoase şi să se poată bucura şi de prezenţa Simonei Halep.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La fete este mult mai multă emoţie, e mai deosebit, sunt mai ascultătoare dintr-un anumit punct de vedere, din altul nu. Şi Andrei Pavel sau Victor Hănescu erau dificili, la fete trebuie mai multă atenţie, să aranjezi lucrurile mai frumos. Ne dorim să jucăm tot la Cluj, fetele să fie sănătoase, să avem un lot complet, să fie şi Simona cu noi. Sunt onorat că am fost acceptat, sunt fericit să văd că fetele se înţeleg cu mine, că văd în mine un om care pot să ajute. Unde sunt majoritatea fetelor, voi încerca să ajung la turnee să le văd. Mă bucur că avem problema de convocări, şi Buzărnescu are şanse, bine că avem de unde alege, sper ca Simona să joace bine în circuit, să o avem în echipă şi atunci o să ajungem departe", a declarat Segărceanu la Digisport.

El a precizat că speră ca Marius Copil să câştige turneul de la Sofia. "Pe Marius îl cunosc de foarte mulţi ani, am crezut întotdeauna că are viitor, că promite. Numai experienţa unor competiţii poate să te ducă în acest moment. Cred că a ajuns la maturitate, sperăm să câştige şi o să ne bucurăm, sper, în curând să avem din nou un jucător în primii 50".

Echipa României a trecut de Canada, scor 3-1, la general, în Cupa Federaţiei, după ce Ana Bogdan şi Raluca Olaru au fost învinse de Gabriela Dabrowski şi Carol Zhao. România îşi asigurase victoria încă dinaintea acestui meci.

Dabrowski şi Zhao s-au impus, scor 4-6, 6-1, 10-6 după o oră şi 16 minute de joc.

Tot duminică, Irina Begu a învins-o pe Katherine Sebov în două seturi, scor 6-2, 6-4.

Sâmbătă, Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Carol Zhao, locul 138 WTA, iar Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, a trecut, cu scorul de 6-3, 6-7 (4), 6-2, pe Bianca Andreescu, locul 173 WTA.

România va juca, în 21-22 aprilie, barajul pentru promovarea în primul eşalon valoric al FedCup, iar Canada va evolua pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.