Michel D’Hooghe, preşedintele comisiei medicale a FIFA, a recomandat ca jucătorilor să li se interzică să scuipe pe teren şi ca fotbaliştii care recurg totuşi la astfel de gesturi să fie penalizaţi cu cartonaşe galbene. D’Hooghe a gândit această măsură pentru evitarea transmiterii coronavirusului, notează telegraph.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Scuipatul este ceva obişnuit în fotbal şi nu este prea igienic. Astfel, atunci când se reia fotbalul cred că ar trebui să evităm asta total. Întrebarea este dacă va fi posibil. Poate li se poate acorda cartonaş galben. Nu este igienic să se scuipe pe teren şi este un mod de a propaga virusul. Acesta este unul din motivele pentru care trebuie să fim foarte atenţi înainte să reluăm fotbalul. Nu sunt pesimist în acest moment, dar sunt sceptic”, a afirmat D’Hooghe.

În această perioadă în unele ţări din Europa s-au reluat antrenamentele colective şi ligile de fotbal fac calculi cu privire la eventuala reluare a competiţiilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.