Schiorul iranian Hossein Saveh Shemshaki, în vârstă de 36 de ani, a fost suspendat, miercuri seară, pe durata Jocurilor Olimpice de la Beijing din cauza unui test antidoping pozitiv efectuat luni, a anunţat Agenţia Internaţională de Testare (ITA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Testat în afara competiţiei, acest specialist în probe tehnice a ieşit pozitiv la un steroid anabolizant şi i se interzice "să concureze, să se antreneze sau să participe la orice activitate în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022", precizează organismul responsabil cu programul antidoping. a Jocurilor.

Schiorul, care nu a concurat niciodată într-o etapă de Cupă Mondială şi al cărui rezultat cel mai bun este locul 31 la slalom la Jocurile Olimpice de la Soci din 2014, poate contesta, totuşi, suspendarea în faţa Camerei antidoping a Tribunalului Arbitraj Sportiv.

Acesta este primul caz de dopaj făcut public în timpul Jocurilor de la Beijing şi al doilea pentru Iran din istoria Olimpiei, după excluderea de la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972 a halterofilului Mohamad Nasehi Ar Jomand (-52 kg), testat pozitiv la efedrină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.