Internaţionalul italian Sandro Tonali, legitimat la Newcastle, a fost suspendat zece luni pentru că a pariat pe platforme ilegale pe meciuri de fotbal, inclusiv pe cele ale AC Milan, clubul său din 2020 până în 2023, a anunţat joi Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tonali, care vara trecută a devenit cel mai scump jucător italian din istorie când a fost transferat la Newcastle pentru 64 de milioane de euro, este al doilea jucător sancţionat în legătură cu cazul pariurilor sportive, după mijlocaşul Nicolo Fagioli, de la Juventus, care a fost suspendat şapte luni.

"Sancţiunea impusă lui Tonali este de 18 luni: zece luni de suspendare şi opt luni de probaţiune", a precizat FIGC pentru AFP.

Tonali, care a fost selecţionat de 15 ori de naţionala Italiei, nu va mai juca până în sezonul 2024-25 şi va rata Euro-2024 dacă Italia se va califica.

Sancţiunea include obligaţia de a urma un tratament pentru a pune capăt dependenţei sale de jocurile de noroc şi de a participa la "cel puţin 16 întâlniri" în care va trebui să avertizeze tinerii jucători asupra pericolelor pariurilor sportive, a precizat FIGC pentru AFP.

Tonali risca o suspendare de trei ani pentru încălcarea articolului 24 din codul de justiţie sportivă al FIGC, care interzice jucătorilor profesionişti să parieze pe fotbal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.