Clubul Poli Iaşi acuză gruparea FC Viitorul că nu a procedat conform ROAF, pentru că nu a dorit să aprindă instalaţia de iluminare la meciul care trebuia continuat marţi, după ce a fost amânat o zi din cauza ceţii. Moldovenii susţin că decizia de reprogramare a partidei ar fi trebuit luată dacă vizibilitatea ar fi fost afectată de ceaţă şi după aprinderea reflectoarelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iaşi a depus o contestaţie după ce arbitrii meciului de la Ovidiu au decis că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru ca jocul FC Viitorul Constanţa - Poli, din etapa a XXIV-a a Ligii I, să se reia astăzi. Deşi în regulamentele fotbalistice în vigoare este specificat foarte clar că trebuie aprinsă instalaţia de nocturnă la partide care încep mai târziu de ora oficială corespunzătoare lunii în care acestea se joacă, în această seară, clubul organizator, FC Viitorul, nu a procedat conform ROAF. Astfel, în condiţii de luminozitate redusă, vizibilitatea a fost serios afectată, fapt ce a dus la nereluarea meciului. CSM Politehnica Iaşi are deplină încredere că evenimentele evidenţiate în contestaţie vor fi analizate atent, respectând litera regulamentului, de către comisiile abilitate şi că astfel de momente ce aduc un real prejudiciu fotbalului românesc vor fi evitate pe viitor. Sperăm să fie luate toate măsurile necesare pentru ca întâmplările din această seară de la Ovidiu să nu devină un precedent periculos în sportul rege din România", a precizat clubul din Iaşi, într-un comunicat.

În replică, gruparea din Ovidiu susţine că acuzaţiile rivalilor sunt total deplasate şi că numai arbitrul şi producătorul meciului decid când este necesar ca instalaţia de iluminare să fie aprinsă, în niciun caz clubul oaspete.

"În urma reprogramării, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a partidei pe care echipa noastră ar fi trebuit să o discute cu Politehnica Iaşi, în etapa a 24-a din Liga 1, facem următoarele precizări:

- După decizia arbitrului ca meciul cu Politehnica Iaşi să fie reluat marţi, 23 februarie, FC Viitorul Constanţa a propus, după consultarea buletinului meteo, continuarea jocului a doua zi la orele 13 sau 14, pentru a evita ca ceaţa să împiedice continuarea partidei.

- Această propunere a clubului nostru NU a fost acceptată de Politehnica Iaşi, care a dorit reluarea meciului la o oră mult mai târzie (?!) În aceste condiţii, de comun acord cu producătorul partidei, s-a decis ca partida să se reia marţi, 23 februarie, de la ora 16.00...

- La FC Viitorul Constanţa instalaţia de nocturnă funcţionează şi a funcţionat mereu în parametrii normali, dar numai arbitrul şi producătorul meciului decid când este necesar ca aceasta să fie aprinsă, în niciun caz clubul oaspete.

- În condiţiile în care o ţară întreagă a putut observa cauza reală care a dus la reprogramarea acestei partide la o dată ce va fi anunţată ulterior, acuzaţiile clubului ieşean sunt total deplasate, nefondate, chiar comice.

- Dincolo de aceste aspecte, ca reprezentant al cluburilor din Liga 1 în Comitetul Executiv al FRF, preşedintele Politehnicii Iaşi, Ciprian Paraschiv, are şi obligaţia de a trata cu mai mult respect toate echipele", a arătat FC Viitorul.

Meciul de la Ovidiu, dintre FC Viitorul şi Poli Iaşi, nu s-a putut disputa nici marţi, de la ora 17.00, din cauza ceţii şi se va juca din primul minut la o dată ce va fi anunţată ulterior.

Partida a fost amânată de luni pentru marţi, din cauza ceţii. Marţi, la ora 16.00, întâlnirea a fost din nou amânată, o oră, din acelaşi motiv.

Nici la ora 17.00, ceaţa nu a permis continuarea meciului întrerupt în minutul 68, astfel că arbitrul Andrei Chivulete a decis ca jucătorii să meargă la vestiare, partida urmând a fi reprogramată şi reluată din minutul 1.

Meicul din etapa a XXIV-a a Ligii I fusese întrerupt, luni, în minutul 68, din cauza ceţii, la scorul de 0-0.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.