Mexicanul Saul "Canelo" Alvarez a intrat în istoria boxului ca primul pugilist care reuşeşte să unifice centurile la categoria supermijlocie, după ce l-a învins, sâmbătă, pe americanul Caleb Plant, într-o gală care a avut loc la Las Vegas, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lupta, dominată de la un capăt la altul de Alvarez, a fost oprită de arbitru în repriza a XI-a, penultima, după o serie de lovituri ale mexicanului.

 

"A trebuit să muncesc un pic, e un bun luptător. Are tot respectul meu”, a spus după meci învingătorul, de 31 de ani.

Alvarez a obţinut victoria cu numărul 57 din carieră (39 KO), din 60 de partide (două meciuri terminate nedecis şi o înfrângere), prin care a reunit centurile IBF, deţinută de Plant, WBA, WBC şi WBO, pe care le obţinuse anterior.

Din 1988 şi de la apariţia epocii celor patru centuri, este al şaselea boxer care a reuşit unficarea centurilor, după ucraineanul Oleksandr Usik (semigrea) şi americanii Bernard Hopkins, Jermain Taylor (ambii mijlocie), Terence Crawford şi Josh Taylor (amabii pană).

Plant, 29 de ani, era neînvins înaintea acestei întâlniri, în cele 21 de lupte disputate (12 KO).

La gala de la MGM Grand Arena au asistat 16.586 de spectatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.