Guvernul a decis acordarea cetăţeniei române pentru şase sportivi, în vederea includerii lor în lotul naţional de hochei pe gheaţă şi participării la competiţiile sportive internaţionale, se arată într-un comunicat al Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba de Dennis Zabludovski, Ievghen Iemelianenko, Pavlo Borisenko, Anton Butocinov, toţi din Ucraina, Lajos Nyerges, din Ungaria, şi Patrick Polc, din Slovacia.

Cei şase sportivi au solicitat dobândirea cetăţeniei române în prima parte a anului 2016. Solicitările au primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, constatându-se astfel îndeplinirea condiţiilor legale. În acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului şi Sportului a iniţiat Hotărârile pentru acordarea cetăţeniei române celor şase sportivi, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern.

Cetăţenia română a fost acordată celor şase persoane în temeiul prevederilor Legii cetăţeniei române, modificată şi completată prin OUG 37 din 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.