Sarah Abitbol, de zece ori campioană a Franţei la patinaj artistic, în proba de perechi, susţine că a fost violată de antrenorul său, Gilles Beyer, în perioada 1990-1992. Fosta sportivă, acum în vârstă de 44 de ani, a făcut mărturisirea în cartea “Un si long silence”, potrivit L’Equipe, care citează L’Obs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abitbol spune că a fost violată de Beyer de mai multe ori în adolescenţă, când avea 15 ani.

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

“La 15 ani, am dormit în alte locuri decât acasă, eram vulnerabilă şi aţi profitat de asta. Îmi este şi astăzi teamă când ies din casă. Îmi este groază să merg în locuri pe care nu le cunosc. Necunoscutul este sinonim cu pericolul. Nu pot să călătoresc singură. Mult timp mi-a fost imposibil să conduc maşina fără să am pe cineva alături. Să călătoresc cu avionul este o tortură”, a mărturisit Abitbol.

L’Equipe a prezentat, miercuri, într-un material anchetă despre abuzurile sexuale din patinajul artistic, cazul unei alte foste patinatoare, Helene Godard, care spune că a fost violată de Gilles Beyer când era minoră şi se antrena la Insep, în anii ’70.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.