Şaptezeci de sportivi participă în acest weeekend la PadelMania Bucharest Open, competiţie aflată la a patra ediţie şi care se desfăşoară la baza sportivă BTT din Parcul Regele Mihai I al României (Herăstrău), se arată într-un comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La ediţia din acest an avem 70 de jucători înscrişi la feminin şi masculin, cu vârste cuprinse între 27 şi 56 de ani. Suntem bucuroşi că putem promova acest sport frumos, în cadrul căruia sportivii şi spectatorii se vor distra şi vor asista la multe schimburi de mingi spectaculoase. Până în prezent, am organizat 21 de turnee de Padel în România, la care au participat peste 1.500 de jucători. Cea mai mare realizare este totuşi comunitatea de peste 300 de jucători cosntanţi de padel pe care am creat-o în această perioadă”, a declarat organizatorul competiţiei, Rafael Moreno de la Torre.

Moreno de la Torre a venit în România în anul 2014, obiectivul său fiind acela de a populariza padel-ul. El este convins că deşi este un sport aflat încă la început de drum în România, acesta va deveni un fenomen care va lua amploare în următorii ani, iar numărul tot mai mare de practicanţi şi spectatori la nivel mondial, îl vor transforma într-un sport olimpic în următorii ani.

Padel este un joc asemănător tenisului, jucat în echipe de câte doi jucători, inventat în Mexic acum 51 de ani, dar care se dispută pe un teren de trei ori mai mic. Sistemul de scor este identic cu cel de la tenis, iar mingile sunt de aceeaşi dimensiune, însă mai puţin umflate. O altă diferenţă faţă de jocul de tenis este aceea că terenul este înconjurat de pereţi din sticlă securizată, de care jucătorii se pot folosi pentru a trimite mingea (ca la squash), iar rachetele sunt dintr-un material dur, fără racordaj. Pentru a putea servi, jucătorul trebuie să lanseze mingea mai jos de nivelul taliei.

Dinamismul jocului face din padel o activitate distractivă pentru jucători şi spectatori, iar în cadrul evenimentului din acest weekend, bucureştenii vor descoperi un sport relativ nou pentru ei, dar care se bucură de o popularitate foarte mare la nivel mondial, în special în ţările latine, unde milioane de oameni îl practică la nivel de performanţă sau de recreere.

Printre cei mai cunoscuţi practicanţi de padel se află jucătorul de tenis Rafael Nadal, deţinător a 19 titluri de Grand Slam, fostul atacant brazilian Ronaldo, fostul căpitan al FC Barcelona, Carles Puyol, dar şi argentinienii Diego Armando Maradona şi Lionel Messi.

Competiţia din Parcul Regele Mihai I al României este sponsorizată de către agenţia de comunicare integrată V+O, lider în zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). ”Am decis să susţinem această competiţie, pentru că la fel ca padel-ul în România, V+O este o companie tânără, cu o gândire orientată spre viitor. Sunt convins că padel va deveni o competiţie în cadrul programului olimpic, dar până atunci, vă invităm să descoperiţi acest sport plin de adrenalină, intensitate şi spectaculozitate. Ce mă atrage la padel cel mai mult, este faptul că atunci când intri pe teren, te deconectezi de la viaţa cotidiană, iar mintea devină complet relaxată şi concentrată pe găsirea celor mai bune soluţii pentru surprinderea adversarilor”, a precizat Radu Caimenu, director executiv V+O România şi jucător de padel.

Programul meciurilor din cadrul PadelMania Bucharest Open este următorul:

Vineri, 26 iunie: 18.00 – 22.00.

Sâmbătă, 27 iunie: 09.00 – 22.00.

Duminică, 28 iunie: 09.00 – 16.00.

Meciurile se vor desfăşura pe trei terenuri simultan, după sistemul cel mai bun din trei seturi, iar pentru siguranţa sportivilor, aceştia nu vor avea voie să dea mâna, să se îmbrăţişeze, iar fiecare jucător va avea propriile sale mingi pe care le va folosi atunci când va servi.

Totodată, din cauza contextului actual, prezenţa spectatorilor va fi destul de limitată, având în vedere că în baza sportivă vor avea acces simultan maximum 50 de persoane, conform reglementărilor în vigoare.

Atât la masculin, cât şi la feminin, echipele vor fi repartizate în grupe de câte patru, urmând ca învingătoarele din fiecare serie să se califice în semifinale.

Raportul jucătorilor străini/români prezenţi în competiţie este 65%-35%, aceştia fiind împărţiţi în trei divizii la masculin, în funcţie de valoare, şi una la feminin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.