Şapte jucători ai naţionalei din Eritreea au dispărut după ce au participat la un turneu în Uganda. Pentru a doua oară în decurs de două luni fotbalişti dispar după competiţii în această ţară, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu există detalii cu privire la locul în care se află fotbaliştii, însă zeci de sportivi din Eritreea au refuzat să revină în ţară sau au dispărut după concursuri în străinătate în ultimul deceniu, iar deseori ei au solicitat azil.

Mii de locuitori din Eritreea fug din ţară în fieare an, din cauza represiunii politice, dar şi a faptului că serviciul militar este foarte lung.

Cei şapte fotbalişti au reuşit să fugă luni seară din hotelul în care paza era foarte strictă, a declarat Rogers Mulindwa, purtător de cuvânt al federaţiei regionale, CECAFA, organizatoarea turneului.

Guvernul din Eritreea nu a comentat situaţia, iar restul echipei naţionale a revenit în ţară după eşecul din meciul cu Uganda, scor 0-3, din finala CECAFA Senior Challenge Cup.

În octombrie, cinci jucători din Eritreea au dispărut de la hotel în timpul altui turneu CECAFA în Uganda.

Alţi 14 fotbalişti din naţionala Eritreei au dispărut în 2012, tot în Uganda.

Eritreea este condusă de preşedintele Isaias Afwerki de la declararea independenţei, în 1993. Populaţia ţării este de aproximativ cinci milioane, iar la sfârşitul anului trecut conform estimărilor alţi 500.000 de oameni proveniţi din Eritreea sunt refugiaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.