Hocheiştii Denis Zabludovski (Ucraina), Ievgheni Iemelianenko (Ucraina), Pavlo Borisenko (Ucraina), Nyerges Lajos (Ungaria), Patrik Polc (Slovacia), Anton Butocinov (Ucraina) şi Vitali Kricenko (Ucraina) au depus, luni, jurământul pentru primirea cetăţeniei române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia a fost organziată la sediul Ministerul Tineretului şi Sportului, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. Cei şapte sportvi vor fi incluşi în lotul naţional de hochei pe gheaţă şi vor participa la competiţiile sportive internaţionale.

La festivitate au fost prezenţi ministrul Tineretlui şi Sportului, Marius Dunca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, Andrei Tinu, şi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă.

Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului, i-a felicitat pe sportivi pentru primirea cetăţeniei române şi le-a spus că acest lucru îi responsabilizează.

"Dragi români, vă felicit pentru primirea cetăţeniei şi vă spun că de acum înainte acest lucru vă obligă. Vă urez succes în competiţiile următoare şi sunt mândru de voi. Îmi doresc să auzim imnul naţional intonat din ce în ce mai des", a declarat Dunca.

Jucătorii au solicitat dobândirea cetăţeniei române în prima parte a anului 2016. Iniţial, dosarele lor de naturalizare au fost respinse, fostul ministru al Tineretului şi Sportului Elisabeta Lipă explicând, la 28 noiembrie 2016, pentru News.ro, că actele s-au întors la federaţie, întrucât era specificat faptul că sportivii se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo.

În 30 martie, Guvernul a decis acordarea cetăţeniei române hocheiştilor, în vederea includerii lor în lotul naţional şi participării la competiţiile sportive internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.