Tenismenul american Sam Querrey, locul 53 ATP, a primit o amendă de 20.000 de dolari (aproximativ 16.200 de euro) pentru că a fugit din Rusia după ce a fost testat pozitiv cu noul cornavirus, informează AFP. Însă pedeapsa este cu suspendare pentru o perioadă de probaţiune de şase luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Comportamentul lui Querrey a fost contrar integrităţii jocului", a stabilit ATP, pe baza codului de conduită al forului. Dar "ţinând cont de atitudinea lui bună timp de mulţi ani şi de alţi factori atenuanţi, amenda este suspendată şi va fi ridicată dacă Sam Querrey nu comite nicio altă încălcare a protocoalelor sanitare şi de securitate legate de Covid-19 pe o perioadă de probă de şase luni".

În octombrie, Sam Querrey a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi a fugit din Rusia, unde trebuia să participe la turneul de la Sankt Petersburg. 

Querrey a fost testat pozitiv înaintea meciului cu canadianul Denis Shapovalov, din turul I al competiţiei. Soţia şi fiul în vârstă de opt luni care l-au însoţit au fost testaţi şi ei pozitiv, toată familia fiind plasată în izolare într-un hotel de lux din Sankt Petersburg.

Apoi Sam Querrey ar fi primit un telefon de la cineva care îl anunţa că familia lui ar putea fi spitalizată dacă apar simptome. Semifinalistul de la Wimbledon din 2017, îngrijorat că ar putea fi separat de bebeluşul său, a decis să-şi facă bagajele şi să părăsească Rusia cu un zbor privat către o destinaţie necunoscută.

Jucătorul de 33 de ani putea primi o amendă de 100.000 de dolari şi, mai ales, o suspendare de până la trei ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.