Federaţia Europeană de Handbal a lansat, marţi, un sondaj destinat fanilor pentru stabilirea arenei de top de pe continent, denumită "Templul handbalului". Între cele 11 nominalizări se află şi cea a Sălii Polivalente din Bucureşti, Ioan Kunst Ghermănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr de 11 arene sunt nominalizate de EHF, iar forul continental le oferă fanilor câteva indicii privind alegerea sălii favorite, între care capacitatea, audienţa, atmosfera creată de fani.

Cele 11 arene nominalizate sunt: Sala Ioan Kunst Ghermănescu, Zlatorog Arena (Slovenia), Arena Legionow (Polonia), Les Arenes des Metz (Franţa), Sportski Centar Moraca (Muntenegru), Jane Sandanski Arena (Macedonia), Audi Arena, Veszprem Arena, Papp Laszlo Arena (Ungaria), Wunderino Arena şi Lanxess Arena (Germania).

Despre arena din Bucureşti, EHF notează: "Un meci în deplasare nu este încântător în Liga Campionilor pentru nicio echipă în această sală, mai ales de când eroina naţională Cristina Neagu s-a întors în Bucureşti".

Procesul d evotare au fost deschis marţi, pe site-ul forului european de handbal.

Sala Ioan Kunst Ghermănescu, Sala Polivalentă, are o capacitate de 5.300 de locuri şi a fost dată în folosinţă în 1974. Găzduieşte diferite evenimente, iar între cele sportive se numără partide ale echipelor naţionale în sporturile de sală, precum şi meciuri de cupe europene. În prezent, echipa de handbal feminin CSM Bucureşti îşi joacă partidele de pe teren propriu în această sală, care a ajuns renumită pentru atmosfera creată de fani la confruntările din Liga Campionilor.

Nu este cea mai mare arenă din România, fiind depăşită de BT Arena din Cluj-Napoca, a cărei capacitate este cuprinsă între 7.000 – 10.000 de locuri, în funcţie de evenimentul găzduit.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.