Fostul atacant englez Trevor Francis, primul jucător britanic transferat pentru mai mult de un milion de lire sterline, a murit luni, la vârsta de 69 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trevor Francis s-a remarcat în culorile clubului Nottingham Forest, grupare cu care a câştigat două Cupe ale Campionilor Europeni.

De-a lungul carierei sale, Trevor Francis a jucat pentru Birmingham City, Detroit Express, Nottingham Forest, Manchester City, Sampdoria, Atalanta, Glasgow Rangers, QP Rangers, Wollongong City şi Sheffield United. Francis a disputat 52 de meciuri pentru Anglia, marcând de 12 ori. A evoluat la Cupa Mondială din 1982.

A câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni şi o Supercupă a Europei, cu Nottingham Forest. Cu Sampdoria a cucerit Cupa Italiei, iar în Scoţia (cu Rangers) şi în Anglia (cu Sheffield Wednesday) a câştigat câte o Cupă a Ligii.

În 1981, Trevor Francis a devenit primul jucător britanic pentru care se plătea o sumă mai mare de un milion de lire sterline. El a fost cumpărat atunci de Manchester City, care i-a plătit lui Nottingham Forest 1.200.000 de lire sterline.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.