Jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 17 WTA, şi sportiva tunisiană Ons Jabeur, numărul 5 mondial, s-au calificat în semifinalele turneului de grans slam US Open, fază în care vor fi adversare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Garcia, favorită 17, a trecut în sferturi de sportiva americană Coco Gauff, locul 12 mondial şi caap de serie 12, scor 6-3, 6-4.

Jabeur, favorită 5, a învins-o pe jucătoarea australiană Ajla Tomljanovic, numărul 46 WTA, scor 6-4, 7-6 (4).

Ons Jabeur este prima femeie arabă sau africană care ajunge în semifinale la US Open.

În ceea ce o priveşte pe Garcia, pentru ea este prima semifinală de turneu major. Ea este a treia jucătoare franceză din Era Open care ajunge în penultimul act la US Open, după Amelie Mauresmo (2002 şi 2006) şi Mary Pierce (2005).

În ultimele două sferturi de finală, programate miercuri, se întâlnesc Karolina Pliskova (Cehia, 22 WTA) cu Arina Sabalenka (Belarus, 6 WTA) şi Iga Swiatek  (Polonia, 1 WTA) cu Jessica Pegula (SUA, 8 WTA).

Sportivele calificate în semifinale şi-au asigurat un premiu de 705.000 de dolari. Câştigătoarea turneului va obţine 2,6 milioane de dolari, iar jucătoarea învinsă în finală va primi 1,3 milioane de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.