Parlamentul rus a aprobat miercuri, în primă lectură, un proiect de lege care va impune federaţiile sportive ruse în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţiile şi Asociaţiile sportive din regiunile ucrainene ocupate vor fi plasate sub jurisdicţia autorităţilor sportive ruse. Parlamentul rus a aprobat miercuri proiectul de lege care se va aplica regiunilor Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijia. Această decizie face parte dintr-o serie de acţiuni prin care Rusia încearcă  să-şi impune legea, cultura şi sistemul în teritoriile ocupate din Ucraina, în urma invaziei din februarie 2022.

Legea prevede că federaţiile sportive deja existente în Ucraina vor deveni filiale ale Federaţiilor Ruse corespunzătoare. Astfel, sportivii din regiunile ocupate ar urma să participe la competiţiile şi campionatele din Rusia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.