O delegaţie a Federaţiei Ruse de Fotbal a votat miercuri la Congresul UEFA de la Lisabona, în ciuda sancţiunilor decise la nivel internaţional după startul ofensivei militare a ruşilor în Ucraina, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Da, o delegaţie a federaţiei ruse a fost prezentă la Congresul UEFA de la Lisabona şi a participat la vot”, a declarat un purtător de cuvânt al UEFA, care a precizat că fiecare federaţie membru UEFA are un vot.

Anul trecut, în februarie, UEFA şi FIFA au anunţat suspendarea din competiţiile internaţionale a tuturor echipelor naţionale şi de club din Rusia, până la noi ordine.

“În baza deciziei Comitetului Executiv al UEFA, suspendarea este valabilă pentru echipele naţionale şi de club, nu pentru federaţie”, a menţionat UEFA după congresul de miercuri.

Miercuri, preşedintele forului continental, Aleksander Ceferin, a declarat că în ceea ce priveşte suspendarea echipelor din Rusia din competiţiile internaţionale ar fi greu să se schimbe ceva până la încheierea războiului din Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.