Rui Pinto, portughezul aflat la originea "Football Leaks", a fost condamnat miercuri de Tribunalul din Paris la şase luni de închisoare cu suspendare într-un caz de piratare care a avut ca victime directori de la PSG.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portughezul în vârstă de 35 de ani a fost sursa imensei scurgeri de informaţii care a zguduit lumea fotbalului.

Miercuri, el a acceptat pedeapsa de şase luni de închisoare cu suspendare propusă de procurorul general şi aprobată în cele din urmă de un judecător în cadrul unei audieri preliminare de recunoaştere a vinovăţiei.

Rui Pinto a fost condamnat, de asemenea, să plătească un euro drept despăgubiri către PSG, care se constituise parte civilă, precum şi 4.000 de euro cheltuieli de judecată.

"Accept faptele de care mă acuzaţi. Nu văd de ce ar trebui să mai prelungim un proces. Am fost deja în mijlocul unei birocraţii judiciare timp de cinci ani în Portugalia pentru fapte care pot fi similare cu cele pentru care mă aflu acum aici", a spus Rui Pinto în faţa instanţei.

Informaţiile rezultate din "Football Leaks" a făcut lumină asupra unor practici dubioase care implică jucători, cluburi şi agenţi de jucători, care au făcut ulterior obiectul unor reevaluări fiscale şi al unor anchete judiciare în mai multe ţări.

Rui Pinto s-a aflat, de asemenea, în spatele "Luanda Leaks", o investigaţie publicată în ianuarie 2020 care o acuza pe femeia de afaceri Isabel dos Santos, fiica fostului preşedinte angolez Jose Eduardo dos Santos, că a acumulat în mod fraudulos o avere imensă în timpul mandatului tatălui său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.