Ron Dennis se desparte definitiv după 37 de ani de grupul McLaren, care deţine şi echipa de Formula 1. Omul de afaceri britanic şi-a vândut acţiunile deţinute la McLaren Technology Group şi McLaren Automotive, după ce la finalul anului trecut fusese îndepărtat din funcţiile de conducere ale companiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dennis a sosit la McLaren în 1980, iar un an mai târziu a devenit conducător. De atunci, team-ul a obţinut zece titluri mondiale la piloţi şi şapte la constructori. Sportivi legendari, ca Ayrton Senna, Alain Prost, Niki Lauda, Mika Hakinen, au condus cu succes monoposturi McLaren.

Însă declinul McLaren a început după 2008, când Lewis Hamilton a adus ultimul trofeu, şi a continuat neîntrerupt până azi, când echipa ce-i are piloţi pe spaniolul Fernando Alonso şi pe belgianul Stoffel Vandoorne ocupă ultimul loc în clasamentul constructorilor, duşă opt etape.

Ron Dennis, 70 de ani, şi-a pierdut atribuţiile de conducător în cadrul unei întruniri a acţionarilor care a avul loc la 15 noiembrie 2016. El deţinea 25 la sută din McLaren Group, restul fiind în proprietatea fondului de investiţii din Bahrain Mumtalakat - 50 la sută şi a francezului de origine saudită Mansour Ojjeh - 25 la sută. Vechi partener de afaceri al lui Dennis, Ojjeh a fost cel care a înclinat balanţa în favoarea demiterii britanicului.

Lui Ron Dennis i s-a reproşat stilul autoritar de conducere, dar şi lipsa rezultatelor în Formula 1, atât pe plan economic, cât şi sportiv. La finalul lui 2013, McLaren a pierdut contractul de sponsor principal cu Vodafone şi nu a reuşit să pună nimic de acelaşi nivel în locul companiei de telecomunicaţii. La finalul anului următor, parteneriatul dintre McLaren şi Mercedes a luat sfârşit. Honda a devenit furnizor de motoare şi, în ciuda unui aport financiar important, echipa înregistrează cel mai slab sezon din istorie.

Acum, potrivit presei engleze, Dennis a vândut celorlalţi acţionari cota sa de 25 la sută cu suma de 313 milioane de euro.

"(n.r. - Vânzarea acţiunilor) reprezintă un sfârşit potrivit al timpului pe care l-am petrecut la McLaren şi mă va ajuta să mă concentrez asupra altor activităţi. Am spus întotdeauna că perioada de 37 de ani de la Woking ar trebui să fie considerată un capitol în cartea McLaren şi doresc McLaren mult succes pentru a duce povestea mai deprate", a declarat Dennis, într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.