Fotbalistul echipei Chelsea Londra, Romelu Lukaku, a declarat că ar trebui să aibă loc o reuniune a jucătorilor cu reprezentanţi ai companiilor social media şi ai guvernelor pentru a se discuta un plan astfel încât să înceteze abuzurile online la adresa sportivilor, informează cnn.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Trebuie să lupt. Nu lupt doar pentru mine. Lupt pentru fiul meu, pentru viitorii mei copii, pentru fratele meu, pentru toţi ceilalţi jucători şi copiii lor, pentru toată lumea. Căpitanii echipelor şi patru sau cinci jucători reprezentativi pentru fiecare echipă ar trebui să aibă o întâlnire cu conducătorii Instagram şi cu reprezentanţii guvernelor şi cu federaţia şi ar trebui să stăm la o masă şi să avem o reuniune mare despre acest subiect. Să discutăm cum putem ataca problema imediat, nu doar în fotbalul masculin, ci şi în cel feminin. Cred că trebuie să avem o reuniune mare, o conferinţă şi să discutăm despre lucruri care trebuie rezolvate pentru a-i proteja pe jucători, dar şi pe fani şi pe fotbaliştii tineri care vor să devină jucători profesionişti”, a spus Lukaku într-un interviu pentru CNN.

În ultimele luni, Facebook şi Twitter au implementat unele măsuri, dar sportivi importanţi din fotbalul masculin şi din fotbalul feminin sunt încă în mod regulat ţinta mesajelor online rasiste, sexiste şi homofobe. În plus, sportivii primesc şi ameninţări cu moartea. Lukaku se numără printre fotbaliştii care au fost vizaţi de mesaje cu caracter rasist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.