FC Universitatea Cluj a anunţat, joi, că a ajuns la un acord cu Farul Constanţa pentru transferul mijlocaşului brazilian Romario Pires.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotbalistul în vârstă de 33 de ani va evolua pentru Universitatea Cluj un an şi jumătate.

Romario Pires se va alătura pe parcursul zilei de vineri lotului condus de Erik Lincar în Antalya.

Pires a fost crescut de Botafogo, unul dintre cluburile de tradiţie din Brazilia. În primii ani ai carierei sale a jucat sub formă de împrumut la mai multe cluburi din ligile inferioare precum Boavista SC, Olaria AC, Duque de Caxias, Marcilio Dias şi Macaé.

După ce a jucat timp de patru ani în ţara natală, între 2008 şi 2012, Romario Pires a schimbat continentul semnând cu Gloria Bistriţa. A îmbrăcat timp de jumătate de an tricoul bistriţenilor, semnând apoi cu Petrolul Ploieşti. În vara anului 2013 a obţinut primul trofeu din carieră, câştigând Cupa României alături de ploieşteni. A petrecut un sezon şi jumătate pe Ilie Oană, bifând 30 de meciuri, trei goluri şi un gol.

Cariera lui Romario Pires a continuat în prima ligă a Israelului, fiind împrumutat de Petrolul la Maccabi Netanya la începutul sezonului 2014 – 2015. Prestaţiile bune din primul an i-au adus un transfer definitiv la formaţia din Israel. În total, pentru Maccabi Netanya a strâns 47 de meciuri, cu trei goluri marcate şi două pase decisive. A urmat o mutare la Maccabi Tel Aviv, una dintre cele mai titrate echipe din Israel, alături de care a câştigat Cupa Israelului. A fost integralist în finala câştigată cu 1-0 de Maccabi împotriva marii rivale.

Maccabi Petah Tikva a fost ultimul club din prima ligă a Israelului pentru care a evoluat Romario Pires. Brazilianul a petrecut doi ani şi jumătate aici. A fost integralist în 80 dintre cele 87 de meciuri jucate pentru Petah Tikva, reuşind să înscrie de patru ori şi să dea patru pase decisive.

Romario Pires a revenit în România în ianuarie 2019, fiind transferat de Astra Giurgiu (31 de meciuri, trei goluri şi un assist). A urmat o nouă provocare în România la FC Hermanstadt, unde a stat pentru două sezoane (63 de meciuri, şapte goluri şi un assist). În ultima jumătate de an, noul jucător al Universităţii a evoluat la Farul Constanţa, unde a fost utilizat în 16 meciuri, înclusiv în victoria de etapa trecută cu FC U Craiova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.